Profiel & Visie

De praktijk is aangesloten bij verschillende samenwerkingsverbanden. Op die manier is er een laagdrempelig, gevarieerd zorgaanbod ontstaan voor jong & oud. Door de verbinding met andere zelfstandige praktijken kan zorg op maat geleverd worden.

Samenwerkingsverbanden: 
Therapiehuis Dordrecht
Praktijk078
Het Verdwenen Zelf

Praktijk RICH richt zich op de doelgroep volwassenen (vanaf 18 jaar) die kampen met psychische en/of psychosociale klachten. Voor alle diensten geldt dat u als cliënt centraal staat! Het hulpaanbod wordt aangepast en afgestemd op uw hulpvraag, wensen en behoeften. Iedere persoon bezit unieke kwaliteiten en krachten die aangeboord zullen worden zodat u straks weer alleen verder kunt!

Uw feedback, inbreng en visie zijn van essentieel belang om uw persoonlijke doelen te bereiken. Om die reden wordt u actief betrokken bij uw eigen (herstel-)proces.

 

Profiel therapeut

Richelle Hodiamont

Mijn naam is Richèlle Hodiamont. Ik ben geboren in 1984 en opgegroeid in Zuid Limburg.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar ik de opleiding Master Psychologie & Geestelijke Gezondheid heb gevolgd. Ik ben daarna gaan werken in de vrouwenopvang waar ik in contact kwam met vrouwen en kinderen met gevarieerde culturele achtergronden en verschillende problematieken.

Werken met mensen inspireert mij en ik voelde de behoefte om nog meer diepgang te verweven in de hulpverlening die ik aan cliënten bied. Ik ben daarom in 2011 gestart met de opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Sinds januari 2012 heb ik een eigen praktijk voor Integratieve Psychotherapie, Coaching & Counseling. In mijn hulpverlening vind ik het belangrijk dat deze past bij u als unieke persoon. In de praktijk blijkt dit doordat ik mijn therapie afstem op uw persoonlijke wensen en behoeften en deze aanpas aan u als uniek individu. Niet het behandelprotocol, maar U als persoon staat centraal. Uw eigen visie vind ik daarom heel belangrijk: uw betrokkenheid en feedback is daarom zeer waardevol om uw eigen proces te kunnen monitoren en waar nodig, bij te sturen. Het gaat immers om U!

Visie

Het universum, de wereld, de maatschappij, organisaties, mensen…. alles is continu in ontwikkeling en in beweging. ‘De enige constante is verandering’. Het is voor mij een uitdaging om die verandering, die nodig is om ons aan te passen, op gang te brengen. Dit doe ik door knelpunten inzichtelijk te maken en krachten in kaart te brengen die het mogelijk maken problemen succesvol aan te pakken. Ik weet mensen te motiveren en te enthousiasmeren om verandering van binnen uit aan te brengen. Ervan uitgaande dat ieder mens alle oplossingen voor zijn/haar persoonlijke knelpunten al in zich draagt, zal ik dit proces van bewustwording & verandering stimuleren en begeleiden om persoonlijke einddoelen te bereiken. Voor organisaties vindt dit vaak plaats in groepsverband, waarbij persoonlijke en organisatie-doeleinden op elkaar worden afgestemd om een zo optimaal mogelijke groei te doormaken als medewerker, team & organisatie.

Verandering, dat is het uitgangspunt…

 

Richèlle Hodiamont

Richelle Hodiamont


Recente artikelen

Gastenboek
KOPP-OP! TRAINING VOOR KOPP-KINDEREN EN HUN OUDER(S).

Bel mij terug

Naam*
Telefoonnummer*

Bezoekadres:

PRAKTIJK RICH
Reeweg Oost 71
3312 CL, Dordrecht

Volg mij op :

facebook twitter  linkedin

Mijn laatste tweets

zo, 24 feb, Bekijk deze vacature van Praktijk RICH https://t.co/w95xFQbB6h - 27 days ago

vr, 25 jan, De praktijk is van maandag 28 januari tot dinsdag 12 februari gesloten. - 57 days ago

do, 24 jan, Super interessante masterclass bijgewoond over trauma en persoonlijkheidsproblematiek, georganiseerd door CELEVT. - 58 days ago

vr, 11 jan, https://t.co/tJZsWgbTXZ - 71 days ago

ma, 07 jan, De leerzame & interessante workshop over narcisme & (o.a.) ouderverstoting speciaal voor jeugd-professionals is wee… https://t.co/7l4qtyLjlo - 75 days ago

vr, 21 dec, Praktijk RICH is gesloten van maandag 24 december 2018 tot woensdag 2 januari 2019. Aan iedereen een superfijne Ke… https://t.co/DGbujfGHev - 92 days ago

do, 20 dec, https://t.co/gS8OHJCzr5 - 93 days ago

vr, 09 nov, Mooi filmpje! Stop de vooroordelen! https://t.co/GE777Ous5J - 134 days ago

za, 20 okt, https://t.co/hX947CxP8n - 155 days ago

di, 25 sep, https://t.co/9PNueMTwBR - 179 days ago

81 followers
Volg mij