Behandelaren

 

Richèlle Hodiamont

Richelle Hodiamont

Mijn naam is Richèlle Hodiamont. Ik ben geboren in 1984 en opgegroeid in Zuid Limburg. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar ik de opleiding Master Psychologie & Geestelijke Gezondheid heb gevolgd. Ik ben daarna gaan werken in een Blijf van m'n Lijf huis waar ik in contact kwam met vrouwen en kinderen met gevarieerde culturele achtergronden en verschillende problematieken.

Werken met mensen inspireert mij en ik voelde de behoefte om nóg meer diepgang te verweven in de hulpverlening die ik aan cliënten bied. Ik heb daarom de 4-jarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie gevolgd. Ook heb ik de afgelopen jaren verschillende bijscholingen gevolgd om mijn kennis & vaardigheden te vergroten en up-to-date te houden; o.a. EMDR, familie-/tafelopstellingen, vroegkinderlijke traumatisering & persoonlijkheidsproblematiek, fasegerichte behandeling bij (complexe) PTSS.

In januari 2012 heb ik Praktijk RICH opgericht. In mijn hulpverlening vind ik het belangrijk dat deze past bij u als unieke persoon. In de praktijk blijkt dit doordat ik mijn therapie afstem op uw persoonlijke wensen en behoeften en deze aanpas aan u als uniek individu. Niet het behandelprotocol, maar U als persoon staat centraal. Uw eigen visie vind ik daarom heel belangrijk: uw betrokkenheid en feedback is daarom zeer waardevol om uw eigen proces te kunnen monitoren en waar nodig, bij te sturen. Het gaat immers om U!

Elles Marbus

Ik ben geboren in Delft, een prachtige stad waar ik nog regelmatig kom. Na een lange periode van leidinggevende functies in o.a. ziekenhuizen, verpleeghuizen, vrouwengevangenis en jeugdinrichting en de Raad voor de Kinderbescherming, was mijn grootste wens om ooit terug te keren maar de individuele begeleiding van mensen en heb ik in 2013 mijn opleiding als psychodynamisch therapeut afgerond aan de "Academie voor Psychodynamica" in Scherpenzeel. Tijdens die opleiding heb ik kennis kunnen maken met verschillende methodieken waardoor ik hulp kan bieden op maat van de cliënt. De afgelopen jaren heb ik nog een aantal opleidingen gedaan, zoals systeemtherapie, intuïtieve therapie, healing- en reading opleiding, om me nog meer te kunnen ontwikkelen tot een veelzijdige therapeut waardoor ik nog breder inzetbaar ben.

Iedereen kan in de knoop raken met iets wat hij of zij heeft meegemaakt. Je kunt te maken krijgen met een ernstige gebeurtenis in je leven die zoveel impact op je kan hebben dat je wereld op zijn kop staat, je bent in de war, je bent de controle kwijt, je bent boos, verdrietig, soms onmachtig, je kan gaan twijfelen over jezelf. Dat kan o.a. ontstaan door het plotselinge verlies van een dierbare, het meemaken van een ernstig ongeluk, geestelijke en/of fysieke mishandeling, dominante personen die je kunnen maken en breken.

In mijn werkzame leven, en ook in mijn eigen leven, heb ik te maken gehad met dominante mensen, die iemand kunnen vernederen en heel klein kunnen maken. Het moeilijke hiervan is ook dat je de buitenwereld niet kan uitleggen wat er met je is gebeurd omdat het zo ongeloofwaardig voor hen is. Het is heel erg als je dit overkomt, maar weet dat een behandeling daar uitkomst in kan bieden. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om hulp te vragen en het daarom uitstelt, dat is begrijpelijk, maar weet dat je het niet alleen hoeft te doen, we gaan samen de knoop ontrafelen, met wederzijds respect voor elkaar, je krijgt de ruimte om mee te denken en vragen te stellen, gekke vragen bestaan niet, wees welkom.


Diana Riepsaame

Mijn naam is Diana Riepsaame. Ik ben in 1970 geboren en getogen in Rotterdam.

De slogan "Niet kletsen maar Poetsen", is mij met de paplepel ingegoten. Dit levensmotto heeft mij ver gebracht in het leven en tegelijkertijd ook zo ver van mijn eigen kern verwijderd. Als 16-jarige verliet ik het ouderlijk huis en ben ik gaan werken. Ik ben werkzaam geweest in diverse branches en heb functies van laag naar hoog bekleed.

Ik heb de opleiding Hypno & Regressie therapeut gevolgd bij het opleidingsinstituut Tranceartacademie B.V. Ik vind het als therapeut belangrijk om me te blijven ontwikkelen zodat ik up to date blijf. Ik volg dan ook regelmatig bijscholingstrainingen.

Inmiddels begeleid ik al een aantal jaar mensen in hun zoektocht naar hun eigen kern. Dit doe ik met passie en volle overgave. Om te zien hoe mijn cliënten zich veilig voelen, zich gehoord en gezien voelen en zich daardoor op hun eigen manier in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en hun processen aangaan om vervolgens prachtige nieuwe inzichten, nieuw gedrag, en nieuwe kernwaarden te vinden geeft mij enorme voldoening. Het maakt mij trots en dankbaar dat ik deel mag uitmaken van hun innerlijke reis.

Ik bekijk de mens holistisch en zie het geheel. U bent niet uw onzekerheid, uw scheiding, uw rouwproces, uw baan, uw (narcistische) relatie. Ik begeleid u stap voor stap naar uw zelf gesteld einddoel waarbij uw veiligheid voorop staat. We doen het samen! Ik gebruik diverse technieken waarbij u inzicht krijgt in uw eigen overtuigingen, overlevingsmechanismen, gedragspatronen en reik u tools aan die u zelf in kunt zetten om dit te kunnen veranderen naar het door u gestelde doel. Gaan we dan altijd de "diepte" in? Het antwoord is Nee. Soms is een luisterend oor, een stukje psycho-educatie of een stukje coaching al voldoende om uw weer op weg te helpen.


Merel Helmons

Mijn naam is Merel Helmons, Ik ben geboren in 1989 in Steenbergen NB.

Hiervoor heb ik gewerkt als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Echter miste ik iets tijdens het werk en werd geïnspireerd om verder te zoeken. In 2016 heb ik mijn papieren behaald als psychosociaal therapeut. Het werken met mensen vind ik zo bijzonder en mooi. Het is bijzonder dat iemand de moed heeft om hulp te zoeken en ik samen met jou een stukje kan mee lopen.

Dan gaan we samen op pad om de obstakels waar je tegen aan loopt te verminderen, te kunnen dragen of waar mogelijk zelfs uit de weg te ruimen. Iedereen is uniek en wat voor de een werkt, hoeft niet persé voor de ander ook te werken. Jij bent uniek. Als ik iemand een hand kan geven en kan helpen opstaan om vervolgens met vertrouwen weer los te laten en te zien dat het zelf weer lukt; dat geeft mijn de drive om dit werk te doen, iedere keer weer opnieuw!

Wees daarom ook altijd jezelf. Er zijn al zo veel anderen op de wereld maar niemand heeft die eigenschappen of zit zo in elkaar als jij dat doet. Ga op onderzoek uit, vind jouw waarheid en ontdek en vind jezelf zoals je bent en bedoeld bent om te zijn.

Recente artikelen

Gastenboek
KOPP-OP! TRAINING VOOR KOPP-KINDEREN EN HUN OUDER(S).

Bel mij terug

Naam*
Telefoonnummer*

Bezoekadres:

PRAKTIJK RICH
Vissersdijk Beneden 70
3319 GW, Dordrecht

Volg mij op :

facebook twitter  linkedin

Mijn laatste tweets

Thu, 01 Jan, - 19894 days ago

followers
Volg mij