Werkwijze


Praktijk RICH richt zich op mensen vanaf 18 jaar die kampen met psychische/psychosociale problemen.

Vaak is het een grote stap om te starten met therapie. Het is daarom belangrijk dat er voldoende veiligheid en vertrouwen is. Het eerste gesprek zal daarom in het teken staan van kennismaking. Na dit gesprek beslis jij of je wilt starten met de therapie. De duur van de therapie is afhankelijk van de aard van de klacht en varieert tussen de 5 tot 15 sessies. 

Aanmelden kan telefonisch via 06-81716322 of via het aanmeldformulier op deze website. Het secretariaat zal dan uw gegevens noteren en een afspraak voor een intakegesprek inplannen bij een van de behandelaren. Wij streven ernaar om geen wachttijden te hanteren en doen ons uiterste best om nieuwe aanmeldingen zo snel mogelijk op te pakken.

Wanneer een afspraak gemaakt is, ontvangt u daarvan per email een bevestiging. Ook ontvangt u een link naar Therapieland waar u een online intakeformulier kunt invullen, voorafgaand aan uw eerste afspraak. 

Het eerste gesprek zal in het teken staan van kennismaking en het in kaart brengen van uw klachten en doelen. Hierbij wordt dieper ingegaan op wat u in het intakeformulier heeft ingevuld. Omdat iedere persoon uniek is, zal er ook een uniek behandelplan worden opgesteld waarbij jouw wensen en doelen altijd het uitgangspunt zullen zijn. Samen met u wordt besloten welke aanpak binnen Praktijk RICH het best passend is en met welke methode er gewerkt zal worden. Het kan voorkomen dat er een andere benadering nodig is. In dat geval zal er samen met u worden gezocht naar een geschikte therapie(-vorm) elders. 

Wanneer uw traject start zal de frequentie van sessies met u samen bepaald worden. Hierbij wordt altijd uitgegaan van uw eigen behoefte. Tijdens sessies zal er gewerkt worden met technieken uit o.a. Cognitieve Gedragstherapie, Narratieve Therapie, Integratieve Psychotherapie, Neuro Linguistisch Programmeren, Lichaamsgerichte Therapie, Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Imaginaire Exposure/Rescipting.

Indien wenselijk kunt u gebruik maken van E-health programma's ter ondersteuning van de therapie. Naast de therapiesessies in de praktijk kunt u dan op uw eigen tempo, tijdstip en vanuit uw eigen vertrouwde omgeving aan de slag. Het is gebleken dat E-health modules een herstelproces bevorderen en versnellen.

Regelmatig zal er worden geevalueerd en eventueel worden doelen bijgesteld, veranderd of toegevoegd. 

Tevens is het mogelijk om sessies online te laten plaatsvinden. Er wordt dan gebruik gemaakt van een beveiligde beeldbel-verbinding. Therapiesessies verlopen dan via beeldbellen. Dit kan bijvoorbeeld een oplossing zijn indien de afstand naar de praktijk te groot is of soms is het fijn om praktijk-sessies af te wisselen met online-sessies. Echter is het belangrijk op te merken dat niet alle hulpvragen geschikt voor online therapie want niet alle interventies kunnen worden ingezet. 

Recente artikelen

Gastenboek
KOPP-OP! TRAINING VOOR KOPP-KINDEREN EN HUN OUDER(S).

Bel mij terug

Naam*
Telefoonnummer*

Bezoekadres:

PRAKTIJK RICH
Vissersdijk Beneden 70
3319 GW, Dordrecht

Volg mij op :

facebook twitter  linkedin

Mijn laatste tweets

Thu, 01 Jan, - 19917 days ago

followers
Volg mij